Tagságaink

ivsz

szek

szek

szek

Szavazás

Tetszik az új oldalunk?
 

Az Új Calculus Számítógép-alkalmazási Betéti Társaság története

Töltse le a bemutatót innen.

 

Az Új Calculus Számítógép-alkalmazási Betéti Társaság jogelődjét a KSH Számítóközpont közgazdászai és matematikusai alapították 1982 őszén.

A társaság fő tevékenységi köre - mely az alapítás óta sem változott lényegesen - elsősorban az ügyviteli rendszerek fejlesztése, és szoftverrendszerek terjesztése illetve külföldi szoftverek hazai adaptálása és terjesztése, az azokkal kapcsolatos szolgáltatások, a közgazdasági alkalmazások matematikai és számítástechnikai támogatása, illetve végfelhasználói rendszerek fejlesztése.

Bővebben...
 

Az Új Calculus Bt. napjainkban

Külföldi partnereinkről

1998-ban kerültünk kapcsolatba az Intersystems céggel és megismertük posztrelációs adatbázis-kezelő rendszerüket, a Caché-t, melynek adatbázis szerkezetét saját adminisztrációs rendszerünkbe migráltuk.

Eddigi tapasztalataink szerint Caché alkalmazásával az adatelérés lényegesen gyorsabbá válik és a hatékony adattárolással lényegesen kisebb gépekre van szükség, mint a relációs adatbázis-kezelők használatakor. 1999 óta tart a szoros együttműködés az INTERSYSTEMS Corporation és az Új Calculus Bt. között, melynek következtében cégünk projektpartnerré és kizárólagos magyarországi terjesztővé vált.

Időközben az amerikai SAS rendszerrel is dolgozni kezdtünk, mely minden számítógép kategóriában azonos felületet mutat a felhasználó számára. A SAS alkalmazások területén partnerünk az angol AMADEUS Software Ltd.

Az elsősorban oktatási tevékenységet végző AMADEUS SAS hatékonysággal, SAS alkalmazások futásának felgyorsításával, optimalizálásával is foglalkozik. Tanfolyamait terjeszthetjük Magyarországon és napi szaktanácsadással, illetve közös fejlesztéssel is segítjük egymás tevékenységét.

 

Szakértői tevékenységünkről

A Calculus megalakulása óta foglalkozik ügyviteli rendszerek fejlesztésével, és az azokkal kapcsolatos szolgáltatásokkal, a közgazdasági alkalmazások matematikai és számítástechnikai támogatásával, illetve végfelhasználói rendszerek fejlesztésével.

» Ügyviteli rendszerünk: a CMS

Cégünk .NET alapú, testreszabható megoldást kínál kis- és középvállalatok számára. CMS rendszerünk rugalmasságát az is bizonyítja, hogy más rendszerekhez hozzáilleszthető. Ügyviteli rendszerünk nemcsak a szervezeti pénzügyi folyamatok lebonyolítását teszi lehetővé, hanem a könyvelésen, a számlázáson és a banki műveleteken túl más vállalati folyamatokat is támogat. Végigköveti a raktározás egész folyamatát, kezeli a szállítói megrendeléseket és a szervezet törzsadatait (cégadatok, humán erőforrás, munkakörök, vevők, szállítók, raktár, cikkek, stb.). A gyártás előkészítés támogatás következtében más termelésirányítási illetve tervező rendszerhez is hozzáilleszthető megoldást szolgáltat a kis- és középvállalatok számára.

» Kutatási projektjeink

2001 áprilisában a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Információ és Tudásmenedzsment Tanszékével közösen megalakítottuk a Mikroszimulációs Kutatócsoportot. A project célja egy olyan modellező rendszer kifejlesztése és üzemeltetése, mely lehetővé teszi a közgazdászok számára, hogy elemezhessék a rendelkezésre álló adminisztrált adatsokaságot és adatbázisokat. A projekt eredménye egy többnyelvű végfelhasználói alkalmazás: az általános célú Mikroszimulációs szolgáltató rendszer, mely egy SAS alapú Mikroszimulációs Modellező és egy Döntéstámogató Rendszer adattárház funkciókkal ellátva.

Az ITM tanszék megszűnését követően az Információ a Tudásért Alapítvány kutatásaiban vagyunk partnerek. Az együttműködés eredményeképpen egy 350 négyzetméteres, legkorszerűbb technológiával felszerelt kutatóhely áll a rendelkezésünkre, mely alkalmas bemutatók, konferenciák tartására is.

» Egyedi alkalmazásfejlesztői tevékenységünk

Egyedi alkalmazásfejlesztőként webes, SAS és .NET alapú megoldásainkkal egyaránt jelen vagyunk a szoftverpiacon. Termékeink egy része egy bizonyos vállalati szektort – többnyire kis- és középvállalatokat – céloz meg, míg más alkalmazásainkat megrendelésre fejlesztjük az egyedi igények tükrében. Példaként megemlítenénk az Országos Longitudinális Gyermeknövekedés-vizsgálat projektjében felhasznált Kidlongi alkalmazásunkat.

A webes alkalmazások terén is megálljuk a helyünket a piacon, egyedi fejlesztéseinket példázza a Hofstadter Kft. online ajánlatkérő felülete, a Siemens & Klein garázstechnikai cég számára készített árlista frissítő alkalmazásunk, illetve számos weboldal is.

2002-ben kezdtük el használni az MS .NET fejlesztő technológiát, többek között a CMS ügyviteli rendszerünk is ezen alapul. Az első sikeres projektünk a Magyar Hadseregnél zajlott 2002 végén. A Calculus INFRA vezetői információs rendszer .NET, Caché és MS SQL platformokon készült el 2003-ban, amely a mi saját fejlesztésű adattárház megoldásunk.

Bővebben...
 

Az Új Calculus Bt. nemcsak SAS rendszer értékesítői, hanem SAS alkalmazásfejlesztői tevékenységet is folytat. A banki szektor résztvevőinek megrendelésre a matematika és a számítástechnika támogatásával közgazdasági alkalmazásokat fejlesztünk, statisztikai elemzéseket készítünk.

Bővebben...
 

» SAS partnerkapcsolataink

A mintegy 43 ezer vállalati ügyfelet maga mögött tudó SAS INSTITUTE az üzleti intelligencia és korszerű elemző alkalmazások piacvezető vállalata. Magyar leányvállalatával kötött partnerszerződésünk értelmében az Új Calculus Bt. a SAS rendszer értékesítőjévé vált.

SAS partnerkapcsolataink terén fontos megemlíteni az angol Amadeus céget, mely a SAS alkalmazások optimalizálására, futásuk meggyorsítására irányuló tevékenységet folytat, mindez hatékony SAS alkalmazásokat eredményez.

 

Referenciáink

  • Első ügyviteli rendszereinket Pápai Húskombinát, a Pénzintézeti Központ és a VERTESZ. használta. Mára elkészült a rendszerek továbbfejlesztett Windows-os változata is.
  • A MOL Rt. számára készített Szabvány Információs Rendszer a Microsoft Access környezetében készült.
  • A tanácsadási tevékenységünk keretében helyzetfelméréseket és megvalósítási tanulmányokat készítettünk.
  • Ezek közül kiemelkednek a Szerencsejáték Rt. és az Állami Számvevőszék részére végzett munkák.
  • Közgazdasági alkalmazásaink elsősorban a nagyméretű adatállományok elemzésének témakörében készültek, kezdve az egyszerű táblázási feladatoktól egészen a többváltozós matematikai-statisztikai elemzésekig. A munkánk során a SAS eszközeit használjuk. A legnagyobb felhasználónk az APEH, ahol a központi bevallás feldolgozási rendszert migráltuk a megoldva a 2000. évvel kapcsolatos problémákat illetve 1996 óta végezzük a társasági adó bevallások évenkénti becslését.
  • Ugyancsak az APEH igazgatósági rendszereinél vettünk részt az alkalmazások Caché-re való migrálásának pilot megoldásában.
  • A Caché adatbázis-kezelőre, mint az egyik leghatékonyabb internetes adatbázis motorra alapozva a legkülönbözőbb alkalmazási területeken vettünk részt, internetes alkalmazások kifejlesztésében.

 

Munkatársaink

A munkatársaink által végzett munka jellegénél fogva különválasztható fejlesztő és szolgáltató típusú tevékenységre. A fejlesztő tevékenységet végzők szakmai egységben dolgoznak. Az egység vezetője minden esetben az adott témában nagy tapasztalattal rendelkező szakember, akinek a feladata a lehető legjobb szakmai tudása szerint megoldani a problémákat. Az egyes egységek munkatársai kreatív módon építik a meglévő tudásbázisokat. A szakmai egységek alapvető feladata, hogy garantálják a munkatársak szakmai rátermettségét és a kifejlesztett termékek magas szintű piaci megfelelőségét. A szakmai egységekkel szemben támasztott másik követelmény a Calculus Bt. által elvállalt szerződésben rögzített konkrét, a megrendelői igények szerint meghatározott szolgáltató típusú tevékenység folytatása. Az ezzel foglalkozó munkatársak feladata ügyfeleink rendszeres kiszolgálása, tanácsadás, hibaelhárítás.