Tagságaink

ivsz

szek

szek

szek

Szavazás

Tetszik az új oldalunk?
 

SCM GOP projekt

A Dél-Alföldi Régióban tevékenykedő Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter öt tagvállalata, az AENsys Informatikai Kft., az Akribis Soft Kft., a Polygon Informatikai Kft., az R&R Software Zrt. és az Új Caculus Bt. megalapította az SCM 2009 Ellátási lánc Monitorozó Kft.-t.

A cég által menedzselt SCM projekt célja keretrendszer és szektor specifikus alkalmazások fejlesztése ellátási láncok monitorozására adattárház technológia, statisztikai módszerek és mesterséges intelligencia támogatásával.


A GOP-2009-1.2.1 pályázat keretében megvalósuló SCM projekt során egy komplex, a piacon még nem lévő megoldás kerül kifejlesztésre az ellátási láncok szereplői számára.

 

A Polygon Informatikai Kft. fejlesztésének eredményeképpen elkészül az ellátási láncokat támogató és monitorozó, portál alapú üzemeltetési keretrendszer, amely tartalmazza a biztonsági alrendszert, jogosultság kezelő felületet, továbbá kommunikál az elemzések adattárházával és a szektor specifikus ellátórendszerekkel.

Az R&R Software Zrt. az élelmiszeripari cikkek és az idegenforgalmi szolgáltatások kereskedelmének, az Akribis Soft Kft. az állattartásnak és –feldolgozásnak, illetve az állategészségügynek, az AENsys Informatikai Kft. a mezőgazdasági (elsősorban növénytermesztési) termeltető és elosztó rendszereknek, az Új Calculus Bt. pedig az egyedi specifikációjú termékek gyártásának és kereskedelmének területét célozza meg a szektor specifikus alkalmazások kifejlesztésével. A felsorolt szektorok támogatását és specifikus igényeik kielégítését teszik lehetővé a szektor specifikus ellátórendszerek portletjei, amelyek a portál alapú üzemeltetési keretrendszer felületéről működtethetőek.

A jövőben, a fejlesztés befejeztével további szektorok is megcélozhatóak, azok specifikus igényei szerint a rendszer kisebb fejlesztési munkálatokkal testreszabható.

Az Új Calculus Bt. fejleszti az adatelemző alrendszert, amelybe beépülnek az adattárházon és a metainformációs adatleírásokon alapuló előre definiált és ad hoc lekérdezéseket lehetővé tevő statisztikai módszerek, valamint mesterséges intelligencia algoritmusok is. Az adatok minősége nagyban befolyásolja a döntéshelyzetek kimenetelét.

A pályázatban leírtakon túlmenően adattisztítási algoritmusok is integrálásra kerülnek az adatelemzés alrendszerébe. Az SCM rendszer egy prezentációs modullal is kiegészül, melynek köszönhetően a statisztikai adatok térképen is megjeleníthetőek.

Az SCM projektet bemutató prezentáció megtekintéséhez kattintson ide.

Bővebb információ az SCM ellátási lánc monitorozó rendszerről ide kattintva érhető el.